Over mij

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door wat mensen ten diepste beweegt. Ik studeerde Antropologie toen mijn moeder plotseling werd getroffen door een herseninfarct. Een gebeurtenis met veel impact. Levensvragen die al langere tijd sluimerend aanwezig waren, kwamen op de voorgrond. Hieruit ontstond het verlangen naar een andere manier van leven. Ik besloot opnieuw te gaan studeren, Humanistiek, een universitaire studie met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, gericht op vragen rondom zingeving, levensbeschouwing en de inrichting van een humane samenleving. Sinds 2012 werk ik met veel voldoening als humanistisch geestelijk begeleider in de psychiatrie. Als geestelijk begeleider ben je gespecialiseerd op het gebied van existentiële, morele en spirituele vragen en processen, zowel op individueel- als organisatieniveau.

Toch bleef ik het gevoel houden dat er iets mist in de manier waarop we in onze samenleving omgaan met levensvragen. We hebben doorgaans de neiging het leven te willen beredeneren, controleren en naar onze hand te zetten. Mijn zoektocht bracht me op het spoor van gestalttherapie; haar holistische en relationele benadering sprak me direct aan. In gestalt vond ik wat ik miste: de verbinding met ons lichamelijke en intuïtieve weten. Gedurende de vierjarige opleiding tot gestalttherapeut heb ik een krachtige persoonlijke en professionele ontwikkeling doorgemaakt. Ik ontdekte dat we over een bron van kennis beschikken die zoveel wijzer is dan ons denken alleen. Gaandeweg leer ik hier steeds beter naar te luisteren en op te vertrouwen. In mijn werk vind ik het een uitdaging anderen te helpen het contact met hun eigen innerlijke bronnen te (her)vinden. Ik ben hierbij steeds weer onder de indruk van de wijsheid en creativiteit die er in mensen blijkt te schuilen. Deze manier van werken geeft veel vreugde en inspiratie.

Verder vind ik inspiratie in uiteenlopende literatuur op het gebied van psychologie, religie, spiritualiteit, biografieën, poëzie en romans, bijscholing en uitwisseling met vakgenoten, wandelen, fietsen en sfeervolle plekken.

De enige zekerheid hoe je moet leven en wat je moet doen, kan toch alleen maar opstijgen uit die bronnen die daar bij jezelf in de diepte borrelen Etty Hillesum

Hekellaan 45211 LXs-Hertogenbosch
+31 6 17 74 89 60
KvK 76891283