Ervaringen

Natasja

Ik kwam bij Lisa na een zoektocht langs een aantal psychologen, het moet voor mij echt klikken tussen therapeut en mij. Ik zocht hulp om inzicht te krijgen in een wat ingewikkelde familiesituatie en vooral wilde ik weten wat mijn rol daarin was en is.

Bij het kennismakinggesprek merkte ik dat ik ontspande en vertrouwen voelde bij Lisa zelf en haar manier van werken. De manier van werken is heel gelijkwaardig, samen op zoek gaan naar wat er nodig is, wat er besproken of verbeeld moet worden. Ook merk ik dat Lisa intuïtie met kennis combineert en afwisselt. Dat past goed bij mij want ik wil graag ‘weten’ maar het is erg goed voor mij om ook uitgedaagd te worden om soms even ‘niet te weten’.

 

Ronald

Weet je, wat Lisa doet is best bijzonder. De oplossing ligt namelijk altijd binnen jezelf, maar voor je dat echt ziet en gelooft ben je wel even verder. Gelukkig is het geen wedstrijd. Lisa laat je zien wat het met je doet als je jezelf op de juiste momenten voeding, water of licht geeft om dat wat je in je hebt te doen laten ontkiemen, groeien of bloeien. Dat betekent uiteraard niet dat je er dan al bent, maar ze leert je wél observeren, luisteren en analyseren om je vervolgens ook de juiste vaardigheden en gereedschappen in te leren zetten zodat je zelfverzekerd de zorg voor je eigen kern weer in handen durft te nemen.

Anoniem

Ik klopte bij Lisa aan omdat ik al langer het gevoel had dat er in mijn leven een kloof zat tussen wie ik in wezen ben en waar ik me zoal in mijn dagelijks leven mee bezig houd. Ik merkte dat ik in het algemeen eigenlijk maar weinig energie had en bedacht dat dit niet de bedoeling kon zijn.

Lisa heeft me niet alleen geholpen om steeds beter te zien waar de energielekken in mijn leven zitten, maar ook om zelf te voelen wanneer ik energie krijg en wanneer niet. Op die manier is mijn gevoelswereld intussen een steeds betrouwbaarder kompas geworden voor mezelf waarmee ik makkelijker door het leven kan navigeren.

Wat ik enorm fijn en inspirerend vind aan Lisa is dat ze in haar begeleiding uit haar eigen ervaringen kan putten en daar openlijk over kan spreken, waardoor er een gelijkwaardigheid in de therapeut-cliënt relatie bestaat die ik nog niet eerder heb mogen ervaren.

Sissy

Als ik bij Lisa kom is het net of ik thuis kom bij mezelf.
Waar ik mijn antwoorden vind waarnaar ik op zoek ben.
Iedere keer verbaas ik me weer.
Zo dankbaar.

Anoniem

Ik heb Lisa in September 2020 benaderd via de mail. Haar reactie was direct heel open, vriendelijk, vrijblijvend en vooral heel erg meedenkend.

Door haar vriendelijke en respectvolle manier, had ik mijn keuze gemaakt voor een intake/kennismaking. Uiteindelijk werkt therapie alleen als er een “klik” is tussen therapeut en cliënt. Wat ik heel erg fijn vond, was dat het meteen heel vertrouwd was. Ik voelde me direct op mijn gemak, terwijl ik dat zelden heb. Lisa is heel betrokken en erg meelevend. Ze gaf mij het gevoel dat ik gehoord werd en ik voelde dat ze mijn pijn zag en mee leefde. Tegelijkertijd zocht ze samen met mij naar mogelijkheden om de therapie te houden. Avond (na mijn werk) was ontzettend fijn. Ik verheugde me dagen van tevoren alweer op het gesprek met Lisa.

De afwisseling van gesprekken voeren met ook actief zoeken naar gedragingen van mezelf ervaarde ik als zeer plezierig. Lisa gaf ook tegengas en probeerde mij andere inzichten te geven. Ze ging niet automatisch mee met mijn gedachtes maar gaf me ook een kijkje in de spiegel. Het is makkelijk om te zeggen dat anderen “slecht” handelen om mij een excuus voor mijn gedrag te geven. Nee, Lisa niet. Die gaf me ook de kritische vraag/opmerking. Het ging niet om mij “gelijk” te geven, als wel dat ik kritisch naar mijn eigen gedrag keek. En alles vanuit wederzijds respect. Zeer waardevol. Groei lukt alleen als ik ook bewust word van de mindere goede gedragingen van mezelf.

Ik heb het als zeer waardevol ervaren. En Lisa is de 1e persoon waar ik weer een afspraak mee zal maken zodra het nodig is.

Carli

Eigenlijk kwam ik om een heel andere reden bij Lisa terecht: ik was bezig met heroriëntatie op werk, en benieuwd naar haar werk als geestelijk verzorger. Zoals dat soms gaat, resoneerde er direct iets en we zetten ons gesprek over Merleau-Ponty, lichamelijkheid, Gestalt en zingeving voort in haar net gestarte Gestaltpraktijk in Den Bosch.

Die gesprekken en oefeningen met Lisa bleken precies te zijn wat ik nodig had – ze hielpen me betekenis te geven aan het kruispunt in mijn leven waarop ik me bevond. En ze blijven voor mij een uitstekende manier van onderhoud van mijn geest en ziel, waarbij ik ruimte kan maken voor de existentiële vragen waarmee ik leef.

Lisa’s therapie vind ik zowel helend als voedend om een paar redenen. In haar mooie lichte praktijkruimte luistert ze met veel aandacht, zorgvuldigheid én humor, en ze doet dat met haar hele warme zelf. Ze is volledig aanwezig, laat zich raken en deelt wat er met haar gebeurt. En ik krijg het gevoel dat ik er met mijn hele zelf aanwezig kan en mag zijn. Lisa merkt daarbij niet alleen op wat ik zeg, maar ook hoe ik het zeg, hoe ik mijn gezicht, handen, benen, lichaam daarbij houd, wat ik dan uitstraal en wat daarin verandert – of ik inkrimp, opveer, mijn voeten stevig op de grond plaats, mijn lichaam groter maak. Vervolgens geeft ze me dat terug en vraagt door, en vrijwel zonder uitzondering is dat zowel een herkenning als een verrassing, een eye-opener. En dat schept de ruimte om samen door allerlei ervaringsoefeningen verder te onderzoeken waar het echt om gaat in al het praten en denken, wat het met me doet, en welke betekenis ik eraan geef, en zou kunnen geven.

En de dag kwam dat het risico om een knop te blijven pijnlijker was dan het risico om tot bloei te komen Anais Nin

Hekellaan 45211 LXs-Hertogenbosch
+31 6 17 74 89 60
KvK 76891283