Gestalttherapie

Gestalttherapie is een ervaringsgerichte therapie die uitgaat van eenheid van lichaam en geest en werkt vanuit het contact. Samen onderzoeken we jouw manieren van omgaan met situaties, blokkades, emoties, angsten en verlangens. Er wordt gewerkt met hoofd, hart en buik; denken, voelen en weten.

Gedragspatronen zijn geworteld in het verleden, ontstaan om met bepaalde levenssituaties om te gaan. Op den duur kunnen ze ons echter meer in de weg zitten dan dat ze ons nog helpen. We reageren en handelen onbewust naar het verleden in plaats van het heden; we worden boos, verdrietig of bang zonder dat we precies begrijpen waarom. Dit maakt je onvrij, je loopt steeds tegen dezelfde dingen aan en het leven stroomt niet zoals je zou willen.
Als gestalttherapeut kan ik je helpen om hier naar te kijken: wat zie ik gebeuren in ons contact? Hoe stagneer je jouw spontane levensstroom? Wat zou je eigenlijk willen? Waar ben je bang voor? Wat heb je nodig?

Samen creëren we een veilige en vrije ruimte om te ervaren, onderzoeken en experimenteren. Elke emotie, ook wanneer je gefrustreerd bent omdat je niet bij je emotie kunt komen, is een aangrijpingspunt om bij je energie te komen.

Gestalttherapie is optimistisch en positief. Ze is gebaseerd op het vertrouwen in de mogelijkheden van ieder mens, ondersteunend bij het proces dat zich bij jou wil ontvouwen. In de kern gaat gestalttherapie over vrijheid herstellen waar deze door patronen verloren is gegaan, zodat we kunnen worden wie we in wezen zijn.

 

Gestalt probeert aangepaste mensen die in hun gareel niet gelukkig zijn, weer op vrije voeten te zetten.  Bruno-Paul De Roeck

Hekellaan 45211 LXs-Hertogenbosch
+31 6 17 74 89 60
KvK 76891283